Политика за приватност

Оваа политика за приватност утврдува како HomingPIN користи и заштитува какви било информации што ви ги дава HomingPIN кога го користите овој веб-сајт.

HomingPIN е посветена да осигури дека вашата приватност е заштитена. Треба да ве замолиме да обезбедите одредени информации со кои може да се идентификувате кога го користите овој веб-сајт, тогаш можете да бидете сигурни дека тоа ќе се користи само во согласност со оваа политика за приватност.

HomingPIN може да ја промени оваа политика од време на време со ажурирање на оваа страница. Одвреме навреме треба да ја проверите оваа страница за да бидете сигурни дека сте задоволни со какви било промени. Оваа политика е во сила од 24 мај 2013 година.

За целите на Законот за заштита на податоците од 1998 година (актот) Homing Pin Limited е исто така и контролорот на податоци. Нашата регистрирана канцеларија адреса е 5 Есекс куќа, 39-41 High Street, Dunmow, Есекс, CM6 1AE

Она што го собираме

Може да ги собереме следните информации

Информации што ги доставувате
за нас Вие може да ни дадете информации на неколку начини, вклучувајќи и пополнување на формулари на нашите веб-страници или на нашите апликации или преку соодветни со нас преку СМС, телефон и е-пошта. Ова ги вклучува информациите што ги давате кога се регистрирате за сметка или се претплатите, контактирајте агенти за поддршка или програмери кои користат формулари или телефонски броеви достапни на нашите веб-страници или апликации, внесете натпревар, промоција или анкета, дадете повратни информации или да пријавите проблем со нашите веб-сајтови или апликации .
Оваа информација може да содржи какви било информации што ги додавате во вашиот профил (на пример, вашето име, адреса, адреса за е-пошта, телефонски број, слика на профилот и корисничко име). Ако креираш HomingPIN сметка, ова исто така ќе вклучува лични информации за вас.

Информации што ги собираме за вас
Кога ги користите нашите веб-сајтови или апликации, ние автоматски собираме информации за вашиот уред, вклучувајќи ја и вашата IP адреса, информации за вашата посета (вклучувајќи го и тоа како сте стигнале до нашите веб-сајтови) и како ги користите нашите услуги. Ние можеме да ги комбинираме овие информации со други информации што ни ги доставиле или кои сме ги добиле од други извори.

Информации што ги добиваме од други извори
Ако користите некоја од другите веб-локации или услуги обезбедени од HomingPIN, може да добиеме информации за вас или вашиот уред во врска со таа употреба, вклучувајќи ја и вашата IP адреса, информации за вашите посети како користите услугите на HomingPIN.
Ние работиме тесно со трети страни (на пример, деловни партнери, рекламни мрежи, провајдери на аналитички услуги и провајдери на информации за пребарување) и може да добиваат информации за вас од нив. Ова може да вклучи социо-демографски информации и информации за вашите веројатни интереси врз основа на вашите претходни прелистувања и купувања на интернет. Ние можеме да ги комбинираме овие информации со други информации што ни ги дадовте или што ги собравме за вас.

Што правиме со информациите што ги собираме

Ние бараме овие информации да ги разбереме вашите потреби и да ви овозможиме подобра услуга, а особено од следниве причини

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Правна основа за обработка

Нашата правна основа за обработка на вашите лични податоци за целите опишани погоре обично ќе биде една од следниве

Согласност Сте се согласиле со нас да ги користиме вашите лични податоци за цел, на пример, кога ќе креирате сметка кај нас, се согласувате во случај да се пронајде вашата ставка на HomingPIN испраќајќи ги вашите информации за контакт на одобрени трети лица, како што се авиокомпаниите, линиите за крстарење и или хотели. Ова е за нас да ви обезбедиме изгубената услуга за наплата на имот. Ако сте регистрирале пакет кој е понуден во врска со услуга понудена со друга компанија, на пример, регистрирање на пакет кој доаѓа со осигурување за багаж, вие се согласувате другата компанија да ги добие вашите информации за да ја понуди таа услуга и да добие соодветни маркетинг пораки за услугите што ги добивате од другата компанија. За сите други маркетинг цели, ние ќе ги споделиме вашите податоци само со внимателно избрани трети лица со ваша согласност. Можете да ја повлечете својата согласност во секое време со бришење на информациите од вашата сметка или ажурирање на вашите маркетинг параметри преку испраќање на e-mail support@homingpin.com.

Легитимни интереси Во нашите легитимни интереси е да ги користиме вашите лични информации за да работиме, да ги подобриме и промовираме нашите услуги (на пример, кога го прилагодуваме вашето искуство на нашите услуги или ги користиме вашите податоци за аналитички цели) и да го заштитиме нашиот бизнис. Понекогаш, ние можеме да обработиме вашите лични податоци кога тоа е во легитимните интереси на друга компанија, како што е HomingPIN Global.

Законски обврски Ако е неопходно да ги користиме вашите лични податоци за нас да се усогласиме со законска обврска. НВ Приходите и царината, регулаторите и другите органи кои можат да дејствуваат како процесори со седиште во или надвор од ЕУ, може да бараат известување за активностите за обработка во одредени околности. Ние сме должни со закон да задржат одредени информации од финансиските трансакции за минимум 6 години.

Споделување на вашите лични информации

Ние ја аутсорсинг нашата ИТ инфраструктура на друга компанија базирана на Велика Британија, и така можеме да ги споделуваме вашите лични информации со оваа компанија за да им помогнеме да ги чувате вашите податоци ефикасно и безбедно. Други HomingPIN компании можат да пристапат до вашите лични податоци за да ви помогнат со услугите што ги барате од тие HomingPIN компании (на пример, за да ви помогнеме да ја вратите изгубената сопственост) и да ви дадете релевантни препораки од други HomingPIN услуги и производи.

Ние исто така можеме да ги споделиме вашите лични податоци со трети страни во следните околности

Airlines/Airports, Hotels, Cruise lines and other approved lost property departments

Во случај вашата точка да се најде на HomingPIN испраќање на вашите информации за контакт на одобрени трети лица, како што се авиокомпании / аеродроми, линии за крстарење и / или хотели. Ова е за нас да ви обезбедиме изгубената услуга за наплата на имот.

Кога тоа ќе се случи, компанијата или одобрените трети лица, како што се авиокомпании / аеродроми, линии за крстарење и / или хотели, ќе ги применат своите сопствени политики за приватност за тоа како тие ги користат вашите лични податоци. Овие политики за приватност можете да ги најдете на нивните веб-страници.

Our service providers: to help us run our business and perform services you request

Ако сте регистрирале пакет кој е понуден во врска со услуга од друга компанија, на пример, регистрирање пакет кој доаѓа со осигурување за багаж или дополнително членство во сопствената организација, вие се согласувате другата компанија да ги добие вашите информации за да ја понуди таа услуга и да добивате релевантни маркетинг пораки за услугите што ги добивате од другата компанија.

Овие политики за приватност можете да ги најдете на нивните веб-страници и треба да проверите дали сте порано среќни со нив. регистрирање на овие посебни ознаки.

Ние можеме да ги доставиме вашите лични податоци на нашите деловни партнери, добавувачи и подизведувачи кои ни даваат услуги или каде што е потребно да извршиме услуга која сте ја побарале.

Advertisers and advertising networks: to serve relevant adverts to you and others

Ние можеме да ги доставуваме вашите лични податоци до нашите рекламни партнери и рекламни мрежи кои бараат информации за да изберете и да им служи на релевантни реклами за вас и за другите. Може да се откажете од маркетинг пораки во секое време преку е-пошта на support@homingpin.com

Analytics and search engine providers: to help us improve our services

Ние можеме да обезбедиме не-лични податоци за вашата посета на аналитичарите и давателите на пребарувања за да ни помогне да ги подобриме и оптимизираме нашите услуги. Ние обично ги споделуваме овие информации само во форма која не ве идентификува директно.

We may also share your personal information with third parties for the following reasons:

Ако продаваме или купиме било каков бизнис или имот
Ако продаваме или купиме било каков бизнис или имот, ние можеме да ги откриеме вашите лични податоци на потенцијалниот продавач или купувач на тој бизнис или тие средства, заедно со професионалните советници. Ако е стекнат HomingPIN (или значително сите негови средства), личните податоци што ги поседува за своите корисници ќе бидат едно од пренесените средства.

За да добиете професионален совет
Ние можеме да ги откриеме вашите лични податоци за да добиете професионален совет (на пример, од адвокати или финансиски советници).

Да се ​​усогласат со законска обврска
Ние можеме да ги откриеме вашите лични податоци ако тоа е потребно за да го сториме тоа со закон или како одговор на барање од спроведување на законот или друг регулаторен орган. Ние можеме да ги откриеме вашите лични податоци за да ги спроведуваме нашите договори со вас или да ги заштитиме правата, имотот или безбедноста на HomingPIN, неговите корисници или други. Ова вклучува размена на лични информации со други организации за цели на спречување на измами.

Чување на вашите лични податоци

Ние можеме да ги пренесуваме, чуваме или обработуваме вашите лични информации надвор од Европската економска област ("ЕЕА"). Законите во некои земји не можат да обезбедат колку правна заштита за вашите лични податоци, како во ЕЕА.

Со поднесување на вашите лични податоци, вие се согласувате со овој пренос, складирање или обработка. Каде ги користиме давателите на услуги надвор од ЕЕА, ние се потпираме на одобрени механизми за пренос на податоци (на пример, ЕУ Стандардни договорни клаузули и Штитот за приватност ЕУ-САД) за да осигуриме дека вашите лични информации се соодветно заштитени во земјата-примател.

Каде имате лозинка за да ви овозможите пристап до некои делови од нашите веб-сајтови или апликации, вие сте одговорни за чување на таа лозинка доверлива. Не смеете да ја споделите вашата лозинка со никого.

Ние ги складираме вашите податоци на серверот базиран на облак, кој го испорачува компанијата која е компатибилна со стандардот GDPR и PCI Data Security Standard (PCI DSS), кој е потврден од овластен независен квалификуван безбедносен проценител. Тие имаат имплементирано физички, административни и технички мерки дизајнирани да ги заштитат вашите лични податоци од неовластен пристап, употреба или откривање. Овие индустриски стандардни заштитни мерки се во согласност со ISO / IEC 27001 :2013 стандард и вклучуваат без ограничување енкрипција на информации за кредитна картичка, лозинка и / или криптографски клучни базирани контроли за проверка на сервери во кои спаѓаат лични информации, прелистувачи со заштитен слој заштитен слој и други механизми за контрола на пристапот на системот за складирање за заштита на интегритетот на внатрешните бази на податоци и спречување на неовластен пристап.

За жал, преносот на информации преку интернет не е сосема безбеден. Ние ќе се потрудиме да ги заштитиме вашите лични податоци, но не можеме да ја гарантираме нејзината безбедност и секој пренос е на ваш сопствен ризик. Откако ќе ги примите вашите лични податоци, ние ќе користиме строги процедури и безбедносни карактеристики за да се обидеме да спречиме неовластен пристап.

Ние ги чуваме вашите лични податоци онолку долго колку што е потребно за целите за кои се обработува. Овие периоди варираат во зависност од природата на информациите и вашите интеракции со нас. Ако сакате да ја избришете вашата HomingPIN сметка, ве молиме контактирајте со нас користејќи ги деталите подолу.

Колачиња

Ние користиме колачиња и други слични технологии за да ве разликуваме од други корисници на нашите веб-страници и апликации (вклучително и кога пребарувате на веб-страници на трети страни). Ова ни помага да ви обезбедиме добро искуство кога ги користите нашите услуги (на пример, да се запамети вашите податоци за најава и да ги подобриме нашите услуги). Ние исто така користиме колачиња и слични технологии за да ви покажеме повеќе персонализирано рекламирање, вклучувајќи ги и HomingPIN рекламите на други веб-сајтови. Можете да ги прилагодите поставувањата на вашиот прелистувач за да одбиете колачиња, но некои од нашите услуги може да не работат ако го сторите тоа. За подетални информации за колачињата што ги користиме и зошто ги користиме, прочитајте ја нашата Политика за колачиња.

Отстапување од наплата на информации од трети страни

Нашите трети лица, рекламни и провајдери на рекламна мрежа ("Даватели на реклами") може да ви понудат реклами на нашите веб-сајтови и апликации или на други веб-страници. За да ги направат овие реклами порелевантни и да помогнат да ја измерат нивната ефикасност, Давателите на реклами можат да користат колачиња и слични технологии. Тие ја снимаат вашата активност (вклучувајќи ги и посетените страници) и проценуваат кои информации најмногу ги интересира. Тие ги користат овие информации во согласност со нивните сопствени политики за приватност.

Вашите права

Имате право да побарате од нас да не ги обработуваме вашите лични податоци за маркетинг цели. Можете да го направите ова во секое време со кликање на линкот "отпишување" во било која маркетиншка е-пошта што ќе ви испратиме или преку ажурирање на вашите преференции за е-пошта во вашата сметка на HomingPIN (на е-мејл параметри на вашата сметка ќе се појават наскоро).

Законот за заштита на податоците ви дава право да пристапите до вашите лични податоци, да се спротивстави на користењето на вашите лични податоци за одредени цели, како и правото да го избришете, ограничите или да примите машино-читлива копија од вашите лични податоци. Можете да пристапите и да ги ажурирате и избришете вашите податоци за сметка на HomingPIN со најавување на вашата HomingPIN сметка.

Ако не можете да го исполните вашето барање користејќи ги овие алатки или сакате да ги отстраните вашите лични податоци, ве молиме да го пратите е-пошта support@homingpin.com или контактирајте со нас користејќи ја адресата подолу

Ние ќе се справиме со вашето барање во согласност со законот. Ова значи дека може да има правни причини зошто не можеме да ги исполниме сите барања.

Линкови до веб-страници на трети страни

Нашите веб-страници и апликации може да содржат линкови до други веб-страници. Оваа политика за приватност не се однесува на тие други веб-страници и не прифаќаме одговорност за содржината на која било друга веб-страница. Ве молиме проверете ја политиката за приватност на која било друга веб-страница пред да поднесете лични податоци на неа.

Контактирајте не

Нашите веб-страници и апликации може да содржат линкови до други веб-страници. Оваа политика за приватност не се однесува на тие други веб-страници и не прифаќаме одговорност за содржината на која било друга веб-страница. Ве молиме проверете ја политиката за приватност на која било друга веб-страница пред да поднесете лични податоци на неа.

If you have questions about this privacy policy or the way in which HomingPIN processes your personal information, you can contact us using the details below:

Пост Џо Хант, директор за заштита на податоци, HomingPIN Limited, 39-41 High Street, Dunmow, CM6 1AE

Е-пошта support@homingpin.com

We hope that we will be able to resolve any questions or concerns you have. However, you may at any time raise your concern with the UK Information Commissioner at:

Пост Канцеларијата на Комесарот за информации, Виклиф Хаус, Вода Лејн, Вилмслоу, Чешир, СК9 5АФ